Macron pare să aibă drum liber spre un nou mandat. Actualul preşedinte a crescut cu 8% de la începutul războiului din Ucraina

  • Un noul sondaj Opinion 2022 realizat de Institutul Elabe din Franţa reflectă intenţiile de vot în primul tur al alegerilor prezidenţiale.
  • În plină invazie rusă în Ucraina, procentele lui Emmanuel Macron au crescut, iar preşedintele-candidat se află cu mult în faţă.
  • Éric Zemmour, Marine Le Pen şi Valérie Pécresse sunt în regres.
675 afișări
Imaginea articolului Macron pare să aibă drum liber spre un nou mandat. Actualul preşedinte a crescut cu 8% de la începutul războiului din Ucraina

Macron pare să aibă drum liber spre un nou mandat. Actualul preşedinte a crescut cu 8% de la începutul războiului din Ucraina

La puţin peste o lună până la primul tur al alegerilor prezidenţiale, Emmanuel Macron rămâne în vârful intenţiilor de vot.

Potrivit sondajului Opinion 2022 realizat de Institutul Elabe şi publicat marţi seară, preşedintele-candidat, a cărui agendă este în mare parte ocupată de războiul din Ucraina, a crescut cu 8,5 puncte faţă de săptămâna trecută. Şeful statului francez are acum 33,5% din intenţiile de vot în primul tur, faţă de 25% săptămâna trecută , relatează BFM TV.

Marine Le Pen, candidata partitului Reunirea Naţională, se menţine pe locul al doilea cu 15%. Cu toate acestea, această cifră este în scădere cu două puncte faţă de săptămâna trecută.

Jean-Luc Mélenchon este cel care ocupă locul al treilea cu 13% din intenţiile de vot, în creştere cu 0,5 puncte procentuale.

Éric Zemmour pierde teren, cu 11% din intenţiile de vot, faţă de 14% săptămâna trecută. Candidata Les Républicains, Valérie Pécresse, îşi continuă declinul, cu 10,5% din intenţiile de vot, o scădere de 1,5 puncte procentuale.

Stânga rămâne fracturată şi niciun candidat nu atinge 10%.

În turul al doilea, în cazul unui duel Macron-Le Pen: 61% dintre respondenţi ar vota pentru actualul şef de stat, o creştere de 3,5% faţă de săptămâna trecută.

În cazul unui duel Macron-Mélenchon sau Macron-Zemmour, preşedintele-candidat ar câştiga cu o diferenţă mare. Faţă de Jean-Luc Mélenchon, Emmanuel Macron ar obţine 68,5%, iar faţă de Éric Zemmour 69,5% (+4%).

În plus, sondajul subliniază o îmbunătăţire clară a imaginii lui Emmanuel Macron, de la jumătatea lunii ianuarie. 69% dintre francezii intervievaţi îl consideră dinamic (+6%), 61% îl consideră curajos (+9), 55% competent (+8).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici