Madridul fără maşini în zona centrală. Ce spun localnicii despre decizie

  • Poluarea din capitala Spaniei este combătută de 2 ani cu măsuri tot mai stricte de limitare a traficului.
  • Ultima dintre acestea a determinat autorităţile să extindă zona pietonală din centru istoric şi să subvenţioneze taxiurile electrice.
  • Turiştii au la îndemână alternative ecologice de transport, precum sunt bicicletele sau trotinetele electrice de închiriat.
231 afișări
Locuitorii Madridului sunt mulţumiţi de felul în care a fost reamenajată zona centrală a capitalei, unde maşinile nu mai au acces decât pentru aprovizionarea magazinelor şi restaurantelor.
 
Puţinii turişti care cutreieră Madridul în aceste zile sunt tot spanioli şi apreciază faptul că se pot plimba fără să se ferească de maşini.
 
Pe lângă asta, autorităţile au creat, din 2018, o zonă în centrul oraşului, fără acces pentru maşinile poluante şi acum subvenţionează cu 15 milioane de euro schimbarea instalaţiilor de încălzire pe cărbuni şi promovează taxiurile electrice.
 
În ciuda traficului rutier extrem de intens, Madridul se afla în 2019 pe locul 35 în clasamentul poluării din Europa, cu un indice de 56,28, în timp ce Bucureştiul era notat cu 73,87 şi se afla pe locul 7.
 
Felix Damian - corespondent Aleph News: Dacă maşina ta nu are o etichetă ecologică, emisă de autorităţi, atunci va trebui să o laşi într-o parcare subterană, în apropierea zonei cunoscută cu numele Madrid Central. Exact aici începe zona pietonală din centrul Madridului şi dacă nu vrei să mergi pe jos, poţi să închiriezi o trotinetă electrică.
 
Tineri: Da. Este mult mai comod şi poţi să te plimbi liniştit. Când sunt multe maşini asta înseamnă mai multă poluare.
 
Bătrână: Cred că vor reamenaja zona. Vor scoate anumite chestii. Este bine. Turiştii să vedem când vor veni, deocamdată ne bucurăm de ea noi, localnicii. Este bine.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici