Madridul şi Barcelona au intrat în atmosfera Crăciunului

  • Instalaţiile de lumini din marile oraşe ale Spaniei au fost aprinse.
  • La Barcelona, evenimentul a fost marcat printr-un spectacol, iar la Madrid, protagonişti au fost medicii, poliţiştii şi pompierii implicaţi în lupta cu pandemia.
  • Crăciunul va fi condiţionat anul acesta de măsuri sanitare severe, chiar dacă rata îmbolnăvirilor a scăzut.
539 afișări
Imaginea articolului Madridul şi Barcelona au intrat în atmosfera Crăciunului

Madridul şi Barcelona au intrat în atmosfera Crăciunului

Capitala Spaniei este iluminată cu 11 milioane de beculeţe, care au fost instalate pe 200 de străzi. Madridul a cheltuit 3,17 milioane de euro pentru iluminatul de Crăciun.

Unul din cele mai mari bulevarde din Madrid este iluminat în culorile drapelului Spaniei.

Este un omagiu adus tuturor spaniolilor care suferă din cauza pandemiei.

„Spiritul Madridului este viu şi combativ. Nu vom renunţa la luptă şi vom continua să privim spre viitor. Dincolo de disputele noastre vom câştiga această bătălie”, a declarat la aprinderea luminiţelor, José Luis Martínez Almeida, primarul Madridului.

„Acestea nu sunt luminile Crăciunului. Sunt luminile speranţei!”, a adăugat edilul Capitalei.

Barcelona are 100 de kilometri de iluminat public de Crăciun. Inaugurarea s-a făcut cu un spectacol de dans şi muzică electronică.

Pamplona şi Malaga sunt alte oraşe spaniole care au aprins luminile de Crăciun cu mesaje de solidaritate şi speranţă.

Becurile vor fi stinse odată cu activarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii. Chiar şi în noaptea de Crăciun şi de Revelion se va menţine lockdownul începând de la ora 1.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici