MAE a cerut, la o conferinţă UE, deschiderea negocierilor cu Ucraina şi Moldova în acest an

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a cerut, joi, la Berlin, la o conferinţă pe tema extinderii UE, ca o decizie de deschidere a negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova să fie luată până la finalul anului 2023.

1070 afișări
Imaginea articolului MAE a cerut, la o conferinţă UE, deschiderea negocierilor cu Ucraina şi Moldova în acest an

MAE a cerut, la o conferinţă UE, deschiderea negocierilor cu Ucraina şi Moldova în acest an

Secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul MAE, Daniela Gîtman, a participat joi la Conferinţa ministerială „O Uniune mai mare şi mai puternică – UE aptă pentru extindere, ţări candidate apte pentru aderare”, care s-a desfăşurat la Berlin, la iniţiativa ministrului german al afacerilor externe, Annalena Baerbock.

Daniela Gîtman a reiterat susţinerea fermă a României pentru avansarea parcursului european al partenerilor din Balcanii de Vest, Ucraina, Republica Moldova şi Georgia.

„A reiterat necesitatea unei decizii de deschidere a negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova până la finalul anului 2023. Oficialul român a accentuat necesitatea pregătirii paşilor necesari, în conformitate cu prevederile actuale ale Tratatelor, funcţionarea Uniunii lărgite”, se arată într-un comunicat al MAE.

De asemenea, secretarul de stat a spus că „deciziile ambiţioase de avansare a extinderii constituie o investiţie strategică în securitatea şi transformarea democratică a partenerilor care au ales calea europeană”.

Conferinţa a reunit participanţi de nivel înalt din statele membre şi partenerii Uniunii aspiranţi la aderare, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi societăţii civile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici