MAE rus nu poate confirma şi nici infirma informaţiile privind vizita lui Rex Tillerson la Moscova

Ministerul rus de Externe a comunicat marţi că nu poate confirma informaţiile privind planurile secretarului american de Stat, Rex Tillerson, de a efectua o vizită la Moscova, dar a ironizat "repetatele dezvăluiri de informaţii sensibile" de la Washington, relatează agenţia de ştiri Reuters.

231 afișări
Imaginea articolului MAE rus nu poate confirma şi nici infirma informaţiile privind vizita lui Rex Tillerson la Moscova

MAE rus nu poate confirma şi nici infirma informaţiile privind vizita lui Rex Tillerson la Moscova (Imagine: Hepta)

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, a declarat că autorităţile ruse "nu sunt pregătite să confirme sau să nege această informaţie", după ce mai multe surse guvernamentale americane au indicat că Tillerson urmează să viziteze Rusia.

"Însă cu certitudine suntem surprinşi de repetatele dezvăluiri de informaţii sensibile de la Washington", a precizat Zakharova într-un mesaj postat pe Facebook.

"Este timpul ca elitele politice americane să stabilească dacă 'hackerii ruşi' au spart din nou serverele Departamentului de Stat ori dacă ameninţarea la adresa securităţii cibernetice a Statelor Unite are până la urmă o origine americană", a adăugat reprezentanta MAE rus.

Adjunctul ministrului rus de Externe, Sergei Ryabkov, a declarat ulterior că nu are informaţii despre vreun plan al lui Tillerson de a vizita Moscova.

Surse guvernamentale americane au indicat că secretarul american de Stat, Rex Tillerson, nu va participa la reuniunea miniştrilor de Externe din NATO din luna aprilie, întrucât va lua parte la discuţiile cu ocazia vizitei preşedintelui chinez Xi Jinping în SUA, iar apoi va efectua o vizită în Rusia.

Anterior, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat a declarat că "în luna aprilie, el (Tillerson) va călători la summitul G7 din Italia, iar apoi va avea întrevederi în Rusia", informează Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici