MAE salută adoptarea de către Senatul SUA a textului Black Sea Security Act

Ministerul Afacerilor Externe salută vineri adoptarea de către Senatul Statelor Unite ale Americii, la 27 iulie 2023, a legii privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act/NDAA) care include şi proiectul de lege Black Sea Security Act.

223 afișări
Imaginea articolului MAE salută adoptarea de către Senatul SUA a textului Black Sea Security Act

MAE salută adoptarea de către Senatul SUA a textului Black Sea Security Act

Legea privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act/NDAA) care include şi proiectul de lege Black Sea Security Act a fost adoptată printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen şi Mitt Romney.

Potrivit MAE, votul Senatului SUA reprezintă un nou semnal privind sprijinul puternic, bipartizan, de care securitatea Mării Negre, ca regiune de importanţă strategică pentru comunitatea euro-atlantică, se bucură la nivelul Congresului. El se alătură deciziilor importante, de conturare a unui cadru strategic de abordare a regiunii Mării Negre de către Administraţia SUA, inclusiv în urma dialogului şi consultării apropiate cu România.

România a susţinut constant, consecvent şi proactiv întărirea angajamentului american la Marea Neagră, ca parte a unui efort coordonat euro-atlantic şi al partenerilor like-minded pentru asigurarea securităţii, rezilienţei şi prosperităţii regiunii. Potenţialul deosebit al Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA de a contribui la atingerea acestor obiective a fost subliniat inclusiv în cadrul convorbirii telefonice recente a ministrului afacerilor externe Luminiţa Odobescu cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Procedura de adoptare a legii privind autorizarea bugetului apărării SUA va continua, în cursul lunii septembrie, cu discuţii cu Camera Reprezentanţilor, în vederea adoptării unui text comun care să fie transmis ulterior pentru promulgare preşedintelui SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici