MAE salută parafarea Acordului dintre UE şi Republica Moldova: Moment esenţial în angajarea pe un traseu european ireversibil

MAE salută parafarea, la summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, a Acordului de Asociere, inclusiv componenta de liberalizare a schimburilor, dintre Republica Moldova, respectiv Georgia, şi UE, arătând că reprezintă un moment esenţial în angajarea celor două state pe un traseu european ireversibil.

120 afișări
Imaginea articolului MAE salută parafarea Acordului dintre UE şi Republica Moldova: Moment esenţial în angajarea pe un traseu european ireversibil

MAE salută parafarea Acordului dintre UE şi Republica Moldova şi Georgia: Moment esenţial în angajarea pe un traseu european ireversibil (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis vineri de MAE, parafarea Acordului de către Republica Moldova "confirmă progresele remarcabile ale Chişinăului pe calea reformelor, obţinute într-un context regional complex, graţie angajamentului european consecvent al autorităţilor Republicii Moldova".

"Este o veste mult aşteptată, care recompensează strădaniile experţilor, negociatorilor, oamenilor politici şi, mai ales, ale tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, care au înţeles că nu există alt drum decât integrarea europeană. Pentru această împlinire, ţin să adresez public felicitările mele cele mai călduroase", a declarat ministrul Titus Corlăţean, conform comunicatului.

România îşi reafirmă susţinerea politică deplină pentru eforturile Chişinăului vizând angajarea pe un parcurs european clar şi sigur, racordarea la piaţa economică unică europeană, precum şi pentru obiectivul liberalizării în 2014 a regimului de circulaţie al cetăţenilor Republicii Moldova, se mai arată în comunicat.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă convingerea că în perioada imediat următoare vor fi parcurse "cu celeritate" toate procedurile necesare, astfel încât semnarea Acordului de Asociere, însoţit de Acordul Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb, dintre Republica Moldova, respectiv Georgia, şi Uniunea Europeană, să aibă loc cât mai curând posibil în 2014, pe durata mandatului actualei Comisii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici