MAE: Trecerea frontierei Rafah a fost redeschisă. Alţi 101 români din Fâşia Gaza vor fi evacuaţi

Punctul de trecere a frontierei Rafah a fost redeschis, iar cetăţenii români, alături de alţii, care au cerut evacuarea, vor putea pleca din Fâşia Gaza.

151 afișări
Imaginea articolului MAE: Trecerea frontierei Rafah a fost redeschisă. Alţi 101 români din Fâşia Gaza vor fi evacuaţi

MAE: Trecerea frontierei Rafah a fost redeschisă. Alţi 101 români din Fâşia Gaza vor fi evacuaţi

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informaţiilor din teren, punctul de trecere a frontierei Rafah a fost redeschis, fiind reluat tranzitul pentru persoane.

Astfel, duminică vor continua procedurile de evacuare pentru cetăţenii statelor care primiseră, pentru data de 10 noiembrie a.c., permisiunea autorităţilor israeliene şi egiptene de a tranzita punctul de trecere Rafah către Republica Arabă Egipt (R.A. Egipt), inclusiv pentru 101 de cetăţeni români şi membri de familie.

Evacuarea lor în R.A. Egipt se va realiza pe parcursul zilei de duminică, cu respectarea tuturor procedurilor, având în vedere că aceştia au fost informaţi în prealabil de către reprezentanţii Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah.

Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu cetăţenii români şi membrii de familie care au solicitat evacuarea din Fâşia Gaza.

În prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren.

De asemenea, Celula de Criză Interinstituţională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo şi Tel Aviv şi Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah continuă dialogul cu autorităţile egiptene şi israeliene până la finalizarea operaţiunilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici