Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, doreşte ca rolul SUA în cadrul discuţiilor de pace în Orientul Mijlociu să fie diminuat

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas i-a spus omologului său rus, Vladimir Putin, că nu mai este acceptabil rolul Statelor Unite ca mediator al discuţiilor de pace în Orientul Mijlociu din cauza comportamentului Washingtonului, informează Reuters online, citând agenţia de ştiri Interfax.

416 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, doreşte ca rolul SUA în cadrul discuţiilor de pace în Orientul Mijlociu să fie diminuat

Abbas doreşte ca rolul SUA în cadrul discuţiilor de pace în Orientul Mijlociu să fie diminuat

"Declarăm că de acum înainte refuzăm să cooperăm sub orice formă cu SUA în calitatea sa de mediator, întrucât ne opunem acţiunilor sale", a declarat Abbas aflat într-o vizită la Moscova.

Liderul palestinian a mai afirmat că doreşte un nou mecanism extins de mediere care să înlocuiască Cvartetul pentru Orientul Mijlociu.

"De exemplu, «cvartetul» plus alte ţări, la fel ca modelul folosit pentru obţinerea înţelegerii cu Iranul", a declarat Abbas, referindu-se acordul nuclear semnat în 2015 de Teheran cu marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania).

Tensiunile între israelieni şi palestinieni s-au amplificat de când preşedintele SUA, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, o decizie condamnată dur de Autoritatea Palestiniană, de ţările arabe şi musulmane, de Adunarea Generală ONU şi de Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici