Mahmoud Ahmadinejad acuză Occidentul că poartă un "război economic" contra Iranului

Ţările occidentale poartă "un război economic" la scară globală împotriva Iranului pentru a-l face să se plieze, afirmă preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, într-o conferinţă de presă retransmisă de Televiziunea de stat.

234 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Ahmadinejad acuză Occidentul că poartă un "război economic" contra Iranului

Mahmoud Ahmadinejad acuză Occidentul că poartă un "război economic" contra Iranului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Inamicul a impus sancţiuni contra vânzărilor de petrol. O mare parte a banilor noştri provin din petrol. Mai rău, sancţiunile impuse tranzacţiilor bancare blochează virarea banilor. Este un război ascuns şi dur, la scară planetară", a spus Ahmadinejad.

Occidentul a impus sancţiuni dure Iranului din cauza suspiciunilor că ar încerca să se doteze cu arme nucleare. "Prietenii noştri de la Banca centrală încearcă şi reuşesc să găsească mijloace pentru evitarea sancţiunilor. Este o luptă. Occidentalii au reuşit să ne scadă vânzările de petrol, dar vom compensa. Inamicul crede că poate zdrobi rezistenţa poporului iranian, dar se înşeală", adaugă Ahmadinejad.

Rialul iranian a atins marţi un nou minim istoric în raport cu dolarul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici