Mahmoud Ahmadinejad acuză Occidentul că "provoacă secetă" în Iran

Ţările occidentale "au elaborat planuri pentru a provoca secetă" în Iran, a afirmat, joi, preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, la inaugurarea unui baraj în centrul ţării.

587 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Ahmadinejad acuză Occidentul că "provoacă secetă" în Iran

Mahmoud Ahmadinejad acuză Occidentul că "provoacă secetă" în Iran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderii iranieni acuză frecvent ţările occidentale, în principal Statele Unite, de numeroase "comploturi" pentru subminarea ţării în diferite domenii - economie, dezvoltare ştiinţifică, unitate, independenţă, sistem politic, cultură sau relaţii internaţionale.

"Ţările occidentale au elaborat planuri pentru a declanşa seceta în unele părţi ale lumii şi mai ales în Iran", a spus Ahmadinejad, citat de agenţia IRNA.

"Conform unor studii privind climatul, a căror exactitate s-a verificat, ţările europene folosesc echipamente speciale pentru a provoca ploaia (în Europa) şi a împiedica norii de ploaie să ajungă în regiunea (Orientului Mijlociu), în principal în Iran", a adăugat el.

Ahmadinejad a reamintit şi "un articol al unui responsabil politic occidental" a cărui identitate nu a precizat-o, care ar fi "prezis pentru următorii 30 de ani secetă în anumite regiuni, care se întind din Turcia şi Iran până în estul Asiei".

"Regiunile incluse în articolul acestui politician (...) includ ţări a căror cultură şi civilizaţie îi nelinişteşte" pe occidentali, a afirmat preşedintele iranian.

Iranul a înregistrat mai multe perioade de secetă în ultimii ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici