Mahmoud Ahmadinejad: Filmul "Inocenţa musulmanilor" este rezultatul unui "complot israelian"

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, apreciază că filmul antiislam este rezultatul unui "complot israelian", conform unui discurs rostit cu ocazia unei defilări militare organizată la Teheran.

834 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Ahmadinejad: Filmul "Inocenţa musulmanilor" este rezultatul unui "complot israelian"

Mahmoud Ahmadinejad: Filmul "Inocenţa musulmanilor" este rezultatul unui "complot israelian" (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Faptul că Statele Unite pretind că nu au putut cenzura filmul, în numele libertăţii de exprimare, este o înşelătorie", a declarat Ahmadinejad.

"Filmul este rezultatul unui complot israelian care are rolul divizării musulmanilor şi provocării unui conflict confesional", afirmă liderul de la Teheran.

Filmul "Inocenţa musulmanilor", realizat în Statele Unite de o echipă de amatori, a provocat proteste violente în statele musulmane, soldate cu zeci de morţi. Printre victime se numără ambasadorul american în Libia.

Ahmadinejad a făcut din nou referire la Holocaust. "Protestează când există întrebări referitoare la un eveniment istoric. Ameninţă şi exercită presiuni asupra naţiunilor, dar, când este vorba de obscenităţi la adresa unor lucruri sfinte şi la adresa profeţilor, au ca pretext libertatea de exprimare", a spus Ahmadinejad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici