Mahmoud Ahmadinejad: Iranul este deja un stat nuclear, dar nu va ataca Israelul

Iranul este deja un "stat nuclear", dar nu intenţionează să atace Israelul, a afirmat preşedintele Mahmoud Ahmadinejad într-un interviu acordat cotidianului egiptean Al-Ahram.

743 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Ahmadinejad: Iranul este deja un stat nuclear, dar nu va ataca Israelul

Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ahmadinejad a acordat acest interviu la Cairo, unde participă la Summitul Conferinţei Islamice, scrie site-ul israelian Haaretz.

"Alte ţări doresc ca Iranul să revină în trecut, dar iniţiativa lor nu va avea succes. Ar vrea să cedăm presiunilor, dar gândurile lor sunt greşite. Deja suntem un stat industrial şi nuclear, o ţară care a cucerit spaţiul. (...) Cea mai bună soluţie este cooperarea cu Iranul", a spus Ahmadinejad.

Întrebat despre un eventual plan de atacare a Israelului, Ahmadinejad a declarat că, deşi ar fi uşor să lanseze atacuri cu rachete sau cu avioane de vânătoare, acest lucru nu se va întâmpla. "Sioniştii sunt cei care vor să atace Iranul, noi nu plănuim niciun atac împotriva lor pentru că scopul programului nostru... este apărarea", a spus Ahmadinejad, denunţând ceea ce a numit "masacre" ale Israelului împotriva palestinienilor.

Preşedintele Israelului, Shimon Peres, avertiza marţi că un Iran dotat cu arme nucleare ar fi "un pericol pentru existenţa Israelului şi pentru pacea întregii lumi".

Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile. Israelul a ameninţat în mai multe rânduri că va ataca instalaţiile nucleare iraniene dacă Statele Unite şi partenerii occidentali nu vor reuşi să blocheze prin sancţiuni controversatul program atomic iranian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici