Mai multe companii aeriene vor evita zona Peninsulei Sinai, după prăbuşirea avionului rusesc

Patru companii aeriene, între care Air France şi Lufthansa, au anunţat că avioanele lor nu vor mai survola Peninsula Sinai până la stabilirea cauzelor prăbuşirii unui avion de linie rusesc, relatează Bloomberg în pagina online.

556 afișări
Imaginea articolului Mai multe companii aeriene vor evita zona Peninsulei Sinai, după prăbuşirea avionului rusesc

Mai multe companii aeriene vor evita zona Peninsulei Sinai, după prăbuşirea avionului rusesc

Compania aeriană franceză Air France, cea germană Lufthansa, precum şi Emirates Airlines şi FlyDubai au anunţat că avioanele lor vor evita să survoleze Peninsula Sinai până la stabilirea cauzelor prăbuşirii, sâmbătă, a unui avion care transporta turişti ruşi din Sharm el-Sheikh spre Sankt Petersburg.

Avionul companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului, s-a prăbuşit sâmbătă la scurt timp după decolarea din Sharm el-Sheikh, într-o zonă din Peninsula Sinai unde Egiptul se confruntă cu insurgenţa islamistă.

Gruparea Stat Islamic în Egipt a afirmat pe Twitter că a doborât avionul, din cauza raidurilor ruse în Siria, însă informaţia nu a fost confirmată de Rusia, iar autorităţile egiptene susţin că niciun indiciu nu duce la concluzia că aeronava a fost doborâtă.

Deşi nordul Peninsulei Sinai este un bastion al aripii egiptene a grupării teroriste Stat Islamic, care a comis numeroase atentate împotriva forţelor de securitate, altitudinea mare la care se afla avionul când a pierdut contactul cu turnul de control face improbabilă ipoteza ca acesta să fi fost atins de o rachetă, potrivit experţilor.

Rutele curselor aeriene au intrat în atenţia opiniei publice după doborârea avionului malaysian MH17 în iulie 2014, în estul Ucrainei, o zonă pe care unele companii aeriene o evitau din cauza confruntărilor armate dintre forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi.

"Am luat decizia să evităm zona deoarece situaţia şi motivele prăbuşirii nu sunt clare", a declarat o purtătoare de cuvânt a Lufthansa, citată de Reuters în pagina online. "Vom continua să evităm zona până va fi clar ce anume a provocat prăbuşirea", a adăugat ea, precizând că Lufthansa are mai puţin de zece zboruri pe zi care trec prin zona respectivă.

"Air France confirmă că a luat măsuri, ca precauţie, pentru a evita zborurile prin zona Sinai", a afirmat la rândul său purtătoarea de cuvânt a companiei franceze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici