Mai multe incendii au izbucnit în tabăra de la Calais, în timp ce autorităţile continuă evacuarea - VIDEO

Mai multe incendii au izbucnit în interiorul taberei clandestine de la Calais, în timp ce autorităţile franceze continuă operaţiunile de evacuare a imigranţilor, după ce în zilele anterioare au evacuat peste 4.000 de extracomunitari, informează site-ul postului de televiziune France24.

987 afișări
Imaginea articolului Mai multe incendii au izbucnit în tabăra de la Calais, în timp ce autorităţile continuă evacuarea - VIDEO

Mai multe incendii au izbucnit în tabăra de la Calais, în timp ce autorităţile continuă evacuarea - VIDEO (Imagine Adrian Piclisan / Mediafax Foto)

Incendiile au izbucnit la câteva ore după ce mai multe echipe de muncitori au început marţi să demoleze construcţiile ridicate ilegal de imigranţi.

Un bărbat de origine siriană a fost rănit în urma exploziei unei canistre cu gaz, fiind transportat la spital.

Fabienne Buccio, prefectul regiunii Pas-de-Calais, a declarat pentru televziunea BFMTV că "este o tradiţie a migratorilor să-şi distrugă locuinţele înainte de a pleca," informează BBC News online.

Pe de altă parte, un oficial al poliţiei a declarat că, potrivit imigranţilor, incendiile au fost pornite de activişti.

Un locuitor al taberei a declarat pentru Agence France-Presse că "mai multe focuri au izbucnit în cursul nopţii. De fiecare dată când unul era stins, un altul izbucnea. În mod clar a fost ceva intenţionat."

Începând de luni, un număr de peste 3.200 de persoane adulte au fost transferate în centre de refugiaţi din Franţa, în timp ce 772 de minori neînsoţiţi au fost mutaţi în adăposturi temporare din zonă, a anunţat Ministerul francez de Interne.

Aceste cifre reprezintă aproximativ o jumătate din populaţia estimată a taberei înainte de startul operaţiunii de evacuare, potrivit datelor oficiale.

Autorităţile franceze au iniţiat luni operaţiunile de evacuare a taberelor clandestine de imigranţi construite în zona Calais, unde sunt mai multe mii de extracomunitari care vor să ajungă în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici