Mai multe oraşe din vestul Libiei sunt controlate de opozanţi

Mai multe oraşe din vestul Libiei sunt "în mâinile poporului" de mai multe zile şi "pregătesc un marş pentru eliberarea Tripoli", a afirmat la Nalut, la 60 de kilometri de frontiera cu Tunisia, un demnitar membru al comitetului revoluţionar din acest oraş.

42 afișări
Imaginea articolului Mai multe oraşe din vestul Libiei sunt controlate de opozanţi

Mai multe oraşe din vestul Libiei sunt controlate de opozanţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nalut a fost părăsit de poliţie, militari şi alte forţe loiale liderilor libieni şi este administrat de aproximativ zece demnitari reuniţi în cadrul unui comitet revoluţionar.

"Oraşul este eliberat din 19 februarie şi este administrat de atunci de un comitet revoluţionar desemnat de comunităţile din oraş", a declarat pentru AFP Shaban Abu Sitta, un avocat local.

"Oraşele al-Rhibat, Kabaw, Jado, Rogban, Zentan, Yefren, Kekla, Gherien, Hawamed sunt, de asemenea, eliberate de mai multe zile. În toate acest oraşe, forţele lui Kadhafi au plecat şi a fost înfiinţat un comitet revoluţionar", a adăugat el.

"Suntem sub autoritatea Guvernului interimar de la Benghazi. Cu toate oraşele eliberate din munţii Djebel Nafusa şi cele care se află de cealaltă parte a muntelui ne pregătim forţele pentru un marş către Tripoli pentru a elibera capitala de jugul lui Kadhafi", a declarat el.

Oraşul Nalut numără 66.000 de locuitori şi se află la circa 230 de kilometri de Tripoli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici