Mai multe petroliere şi-au schimbat brusc ruta după loviturile asupra ţintelor militare din Yemen

Mai multe petroliere care se aflau în Marea Roşie şi-au schimbat ruta imediat după loviturile americane şi britanice asupra ţintelor militare din Yemen. Vapoarele s-au îndepărtat de urgenţă de zonă, potrivit Reuters.

296 afișări
Imaginea articolului Mai multe petroliere şi-au schimbat brusc ruta după loviturile asupra ţintelor militare din Yemen

Mai multe petroliere şi-au schimbat brusc ruta după loviturile asupra ţintelor militare din Yemen

Cel puţin patru petroliere şi-au deviat cursul după loviturile nocturne efectuate din aer şi de pe apă de americani şi britanici. Devierea de curs a fost dovedită prin datele de transport de la LSEG şi Kpler.

Tancurile petroliere Toya, Diyyinah-I, Stolt Zulu şi Navig8 Pride LHJ au renunţat brusc la traseul stabilit şi au făcut cale întoarsă pentru a părăsi Marea Roşie. Navele şi-au schimbat cursul vineri între orele 3.00 şi 7.30 GMT.

Atacurile nocturne au vizat ţinte militare ale rebelilor Houthi din Yemen. Britanicii şi americanii au spus că loviturile reprezintă un răspuns la atacurile Houthi asupra navelor comerciale din Marea Roşie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici