Mai multe state arabe cer Qatarului să pună în aplicare şase principii privind combaterea terorismului

Grupul de patru state arabe care au impus sancţiuni la adresa Qatarului cer autorităţilor de la Doha să pună în aplicare şase principii pentru combaterea extremismului şi terorismului, afirmând că ar fi un pas major în soluţionarea crizei din zona Golfului Persic, relatează site-ul postului NBC.

938 afișări
Imaginea articolului Mai multe state arabe cer Qatarului să pună în aplicare şase principii privind combaterea terorismului

Mai multe state arabe cer Qatarului să pună în aplicare şase principii privind combaterea terorismului (Imagine: Hepta)

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul şi Bahrainul au impus sancţiuni Qatarului, acuzând această ţară că ar susţine terorismul şi ar avea relaţii bune cu Iranul. Arabia Saudită, un stat majoritar sunnit, şi Iranul, preponderent şiit, sunt adversari regionali.

Abdallah Al-Mouallim, ambasadorul Arabiei Saudite la ONU a declarat că cele patru state arabe s-au angajat să respecte o serie de şase principii convenite la reuniunea de la Cairo a miniştrilor de Externe din aceste ţări şi speră că autorităţile din Qatar vor fi de acord să le aplice.

Principiile includ un angajament de a combate extremismul şi terorismul, de a preveni finanţarea teroriştilor şi de a elimina locurile de refugiu ale acestor grupări, dar şi de a stopa discursurile care incită la ură şi violenţă.

Oficialul saudit a mai afirmat că "ar trebui să fie uşor pentru Qatar să accepte" cele şase principii, adăugând că statele arabe vor monitoriza implementarea acestor dispoziţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici