Mai multe ţări europene, afectate de caniculă şi furtuni violente

Canicula şi furtunile puternice au afectat miercuri şi joi zone întinse din Polonia, Olanda, Germania şi Finlanda, provocând moartea a cel puţin două persoane şi rănirea altor câteva zeci, precum şi suspendarea temporară a traficului feroviar sau aerian.

34 afișări
Imaginea articolului Mai multe ţări europene, afectate de caniculă şi furtuni violente

Mai multe ţări europene, afectate de caniculă şi furtuni violente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În POLONIA, afectată de un val de căldură, ministrul Muncii le-a recomandat angajatorilor să reducă programul de lucru şi să le acorde angajaţilor mai multe pauze în cursul zilei, relatează Radio Polonia. Ea a reamintit şi că angajatorii trebuie să le asigure salariaţilor cantităţi suficiente de apă, iar celor care depun o activitate fizică intensă trebuie să le pună la dispoziţie şi apă pentru spălat, în cazul în care temperaturile depăşesc 25 de grade Celsius.

În OLANDA, o femeie a murit şi alte 12 persoane au fost rănite, într-o zonă de campare din provincia Gelderland afectată miercuri seara de o furtună violentă, care a răsturnat 20 de rulote, dintre care unele s-au scufundat în lacul din apropiere, conform cotidianului Telegraaf, citat de site-ul dutchnews.nl.

Furtuna, care a afectat estul ţării, a provocat rănirea mai multor persoane în Limburg. Un şofer a fost lovit de fulger şi alte cel puţin nouă persoane au fost rănite de bucăţi de ţiglă desprinse de pe acoperişurile caselor şi de resturi de zidărie. O şosea între Maastricht şi Nijmegen a fost închisă temporar în ambele sensuri, iar 40.000 de locuinţe din sudul şi estul oraşului Nijmegen au fost deconectate de la reţeaua de alimentare cu energie electrică.

Un bărbat a murit în GERMANIA, după ce un copac s-a prăbuşit peste el, iar aeroportul din Frankfurt a fost închis temporar, din cauza furtunilor puternice înregistrate miercuri noaptea în numeroase regiuni din Germania, relatează site-ul Thelocal.de.

Vestul ţării a fost cel mai afectat de ploi torenţiale, rafale de vânt puternice, tunete şi fulgere, zeci de persoane fiind rănite din cauza copacilor prăbuşiţi sau a accidentelor rutiere.

Aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania şi de o importanţă majoră pentru transportul aerian european, a fost închis miercuri seară timp de jumătate de oră.

Compania publică de căi ferate Deutsche Bahn a suspendat temporar traficul pe mai multe linii, în principal din apropiere de Monchengladbach şi Munster, în landul Renania de Nord-Westfalia.

Şi FINLANDA a fost afectată miercuri de furtuni puternice care au dus la întreruperea curentului electric în mii de locuinţe din vestul ţării, relatează postul YLE, în pagina electronică, precizând că mai multe trenuri au înregistrat întârzieri pe rute din centrul Finlandei.

Potrivit agenţiei France Presse, şi BELGIA şi FRANŢA au fost afectate miercuri de furtuni violente, care au perturbat traficul şi au provocat pagube materiale şi rănirea mai multor persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici