Mai multe ţări europene recomandă evitarea călătoriilor în Rusia, din cauza incendiilor

Mai multe ţări europene le-au recomandat cetăţenilor să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în Rusia, în contextul caniculei şi incendiilor de pădure care afectează această ţară.

15 afișări
Imaginea articolului Mai multe ţări europene recomandă evitarea călătoriilor în Rusia, din cauza incendiilor

Mai multe ţări europene recomandă evitarea călătoriilor în Rusia, din cauza incendiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suedia şi-a îndemnat cetăţenii să evite deplasările în regiunea Moscovei, în Nijni-Novgorod (la 400 de kilometri est de Moscova) şi în Riazan (la 200 de kilometri sud-est). "Din cauza incendiilor care afectează vestul şi centrul Rusiei şi efectelor acestora, Ministerul suedez de Externe recomandă evitarea tuturor călătoriilor care nu sunt necesare", informează un comunicat oficial.

În Franţa, Ministerul de Externe a anunţat că nu intenţionează evacuarea francezilor din Rusia, dar le-a recomandat persoanelor vulnerabile (copii, vârstnici, persoane care suferă de afecţiuni cardiace, respiratorii) să nu se deplaseze în regiunile afectate de incendii.

Apeluri similare au fost adresate de Marea Britranie, Germania, Italia, Belgia, Danemarca, România, Cehia, Slovacia, Letonia şi Lituania.

Ministerul britanic de Externe a remarcat că şi autorităţile ruse le-au cerut locuitorilor din zonele afectate să evite ieşirile din case.

Alte ţări au recomandat consultarea presei ruse sau a site-ului Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă pentru a afla informaţii despre eventuale călătorii.

Autorităţile elene au anunţat că ambasada şi serviciile consulare din Rusia funcţionează în regim normal, iar Ministerul olandez de Externe a avertizat că fumul incendiilor de vegetaţie este periculos pentru sănătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici