Mai multe ţări îşi consolidează securitatea, după anunţul morţii lui Osama ben Laden

Japonia va consolida securitatea bazelor sale militare pentru a se pregăti de eventuale represalii după anunţul privind moartea liderului Al-Qaida, Osama ben Laden, a anunţat luni ministrul Apărării, Toshimi Kitazawa, citat de agenţia de presă Jiji.

608 afișări
Imaginea articolului Mai multe ţări îşi consolidează securitatea, după anunţul morţii lui Osama ben Laden

Japonia consolidează securitatea bazelor militare, după anunţul morţii lui Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Londra a ordonat ambasadelor sale din lume să îşi revizuiască dispozitivele de securitate, a anunţat luni şeful diplomaţiei britanice William Hague, cerând "mai multă vigilenţă".

"Trebuie să avem în vedere că acest lucru nu pune capăt vigilenţei contra Al-Qaida şi organizaţiilor afiliate. În fapt, este posibil să avem elemente Al-Qaida care vor încerca să arate, în săptămânile care vin, că sunt încă active, cum este, în realitate, cazul unora dintre ele. În consecinţă, am cerut, în această dimineaţă (luni), ambasadelor noastre să îşi revizuiască dizpozitivul de securitate, pentru ca vigilenţa să fie consolidată", a declarat Hague, pentru postul de radio BBC 4.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat, duminică seară, că Osama ben Laden, responsabil pentru moartea a aproape 3.000 de persoane în atentatele din 11 septembrie 2001, a fost ucis în Pakistan, în urma unei operaţiuni a forţelor americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici