Mai mulţi arheologi polonezi se vor deplasa la locul accidentului de la Smolensk

O echipă de arheologi polonezi se va deplasa în această săptămână la locul accidentului avionului prezidenţial al lui Lech Kaczynski, în Rusia, pentru a efectua investigaţii suplimentare, a anunţat luni Michal Boni, un colaborator apropiat al premierului Donald Tusk.

45 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi arheologi polonezi se vor deplasa la locul accidentului de la Smolensk

Mai mulţi arheologi polonezi se vor deplasa la locul accidentului de la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Varşovia a cerut miercuri Rusiei să îi permită să efectueze noi investigaţii la locul accidentului survenit la 10 aprilie în apropiere de Smolensk, unde se puteau găsi încă bucăţi din obiectele personale ale victimelor.

"Am fost anunţaţi de partea rusă că solicitarea noastră va primi un răspuns pozitiv", a declarat Boni, la postul privat de televiziune TVN24.

"Sper să aflu azi sau mâine. Echipa va fi pregătită să plece în a doua jumătate a săptămânii", a adăugat el, după ce a precizat că este vorba despre cinci - şapte arheologi.

Posturile poloneze de televiziune au difuzat săptămâna trecută fotografii ale mai multor obiecte personale ale victimelor, un portofel, bancnote, o bucată de bandă de film, împrăştiate în noroi.

După o intervenţie a Varşoviei, mai multe patrule ale poliţiei ruse s-au întors miercuri seară, pentru a supraveghea zona catastrofei.

Această catastrofă aeriană a costat viaţa celor 96 de persoane aflate la bord, printre care preşedintele polonez Lech Kaczynski şi soţia sa Maria, precum şi alţi înalţi oficiali politici şi militari polonezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici