Mai mulţi atacatori înarmaţi au luat zeci de ostatici în oraşul Jalalabad din Afghanistan

Mai mulţi atacatori înarmaţi au luat zeci de persoane ostatice într-o clădire guvernamentală din oraşul Jalalabad din estul Afganistanului, după ce un atacator sinucigaş a provocat o explozie la poarta instituţiei, relatează Reuters.

227 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi atacatori înarmaţi au luat zeci de ostatici în oraşul Jalalabad din Afghanistan

Mai mulţi atacatori înarmaţi au luat zeci de ostatici în oraşul Jalalabad din Afghanistan

Mai multe explozii au fost raportate marţi în oraşul Jalalabad din estul Afganistanului, urmate de mai multe focuri de armă, într-o zonă comercială în care se află şi birouri guvernamentale.

Suspecţii sunt militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic. Gruparea nu a revendicat momentan oficial atacurile de marţi din Jalalabad.

Conform declaraţiei unui martor, atacul a început când trei persoane au coborât din maşină în faţa clădirii departamentului pentru probleme legate de refugiaţi şi a început să tragă în jurul lui.

Unul dintre aceştia, un atacator sinucigaş, a provocat o explozie la poarta instituţiei, iar ceilalţi doi au intrat în clădire.

Câteva minute mai târziu, maşina a explodat. Autorităţile au închis zona.

„Am văzut mai multe persoane rănite şi i-am mutat din faţa clădirii”, a declarat martorul.

Aproximativ 40 de persoane sunt blocate în interiorul clădirii, a declarat Sohrab Qaderi, membru al consiliului local.

Atacul a avut loc în timpul unei întâlniri ale mai multor ONG-uri pentru probleme legate de refugiaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici