Mai mulţi cetăţeni ruşi, ucişi în luptele din estul Siriei împotriva forţelor rebele susţinute de SUA - organizaţii din Rusia

Mai mulţi cetăţeni ruşi au murit în cursul luptelor de săptămâna trecută din estul Siriei, unde coaliţia coordonată de SUA a bombardat forţe loiale regimului de la Damasc care au atacat poziţii ale unei alianţe arabo-kurde sprijinită de Washington, au anunţat organizaţii din Rusia.

2464 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi cetăţeni ruşi, ucişi în luptele din estul Siriei împotriva forţelor rebele susţinute de SUA - organizaţii din Rusia

Mai mulţi cetăţeni ruşi,ucişi în luptele din estul Siriei împotriva forţelor rebele susţinute de SUA

Vladimir Loginov, un cetăţean rus în vârstă de 52 de ani, din regiunea Kaliningrad "a murit într-o bătălie inegală în zona Deir Ezzor din Siria", potrivit unui comunicat al Uniunii Cazacilor Baltici din Kaliningrad, citat de site-ul postului France 24.

În comunicat se mai afirmă că Loginov "apăra eroic patria noastră" în momentul în care a fost ucis, pe data de 7 februarie.

Atamanul (liderul) cazac local Maksim Buga a declarat pentru presă că Loginov lucra ca genist voluntar în Siria alături de alţi cazaci încă de la sfârşitul anului trecut.

Buga nu a oferit detalii despre lupta în care Loginov şi-a pierdut viaţa, însă a avut loc în aceeaşi zi în care avioane ale coaliţiei coordonate de SUA au bombardat forţe loiale regimului de la Damasc în provincia Deir Ezzor, după ce acestea au atacat poziţii ale Forţelor Democratice Siriene, o alianţă arabo-kurdă sprijinită de Washington.

În momentul respectiv, Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că în zona respectivă nu se află niciun militar rus.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor din mai multe surse, mai mulţi cetăţeni ruşi luptă în Siria ca mercenari pentru o compania privată de securitate, numită Wagner.

Un alt cetăţean rus, Kirill Ananyev, a fost, de asemenea, ucis în Siria pe data de 7 februarie, a anunţat organizaţia naţionalistă Other Russia pe pagina sa de pe reţeaua de socializare VK.

Ananyev a fost ucis "în luptă pe Eufrat, lângă oraşul sirian Khsham", a precizat organizaţia.

Conflict Intelligence Team, un grup de activişti care monitorizează reţelele sociale pentru informaţii despre ruşii prezenţi în Siria, a comunicat că cel puţin alţi trei ruşi au murit în Deir Ezzor pe data de 7 februarie.

Coaliţia coordonată de SUA a bombardat în cursul nopţii de 7 spre 8 februarie forţe proguvernamentale siriene, în estul Siriei, argumentând că astfel a fost respins un "atac neprovocat". Conform unor surse, atacul coaliţiei s-a soldat cu moartea a aproximativ 100 de membri ai forţelor loiale regimului de la Damasc.

Forţele proguvernamentale siriene "probabil încercau să ocupe sonde de petrol din zona Khusham", în provincia Deir al-Zor, a explicat un oficial american, sub protecţia anonimatului.

Moscova a cerut explicaţii pentru atacul coaliţiei coordonate de Washington, acuzând că "prezenţa militară ilegală a Statelor Unite în Siria are rolul de a prelua controlul asupra activelor economice, nu de a combate reţeaua teroristă Stat Islamic".

Rusia şi Iranul sunt principalii susţinători ai Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici