Mai mulţi deputaţi slovaci s-au dezbrăcat în cadrul unei campanii împotriva imunităţii parlamentare

Mai mulţi deputaţi slovaci şi-au scos hainele în cadrul unei campanii insolite împotriva imunităţii parlamentare, cerând suprimarea acesteia, înaintea unei dezbateri pe această temă prevăzută marţi în Parlament.

275 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi deputaţi slovaci s-au dezbrăcat în cadrul unei campanii împotriva imunităţii parlamentare

Mai mulţi deputaţi slovaci s-au dezbrăcat în cadrul unei campanii împotriva imunităţii parlamentare (Imagine: www.cas.sk))

O fotografie cu 17 deputaţi ai partidului Libertate şi Solidaritate (SaS), care afişau în loc de haine o banderolă pe care scria "Să lăsăm parlamentarii fără imunitate", a fost postată pe profilul de Facebook al partidului şi reprodusă de cel mai mare tabloid slovac, Novy Cas.

"Deputaţii sunt oameni ca şi ceilalţi şi nu au nevoie de privilegii precum imunitatea", afirmă partidul SaS.

Potrivit legislaţiei slovace, parlamentarii sunt protejaţi în cursul celor patru ani de mandat de orice acţiune judiciară, ceea ce a permis mai multor deputaţi să scape de pedeapsă pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Partidul SaS a fost în 2010 iniţiatorul unui referendum privind suprimarea anumitor privilegii ale parlamentarilor, dar acest vot a fost invalidat din cauza participării reduse.

"Aceasta este ultima sesiune a Parlamentului înaintea alegerilor legislative anticipate de la 10 martie şi, prin urmare, ultima şansă de a suprima imunitatea", a declarat Martin Chren, unul dintre deputaţii SaS din fotografie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici