Mai mulţi militari francezi au fost răniţi în urma unui atac al insurgenţilor islamişti în Mali

Insurgenţii islamişti au atacat o bază militară franceză şi poziţii ale trupelor ONU de menţinere a păcii din nordul statului Mali, în urma atacului decedând un membru al forţelor ONU, iar şapte militari francezi au fost răniţi, informează site-ul postului France 24.

409 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi militari francezi au fost răniţi în urma unui atac al insurgenţilor islamişti în Mali

Mai mulţi militari francezi au fost răniţi în urma unui atac al insurgenţilor islamişti în Mali

Atacul, care s-a produs sâmbătă după-amiază, este cel mai recent incident grav de securitate în Mali, care se confruntă cu o intensificare a activităţii militanţilor islamişti, în pofida încercărilor forţelor militare coordonate de Franţa de a stabiliza ţara.

Un raport ONU indică faptul că numărul atacurilor "asimetrice" (teroriste sau de gherilă) s-a dublat în Mali în anul 2017.

Desfăşurată în anul 2013, misiunea ONU în Mali, cunoscută drept MINUSMA, este în mod constant vizată de atacuri comise de militanţii islamişti care operează în centrul şi nordul ţării, se confruntă cu dificultăţi logistice, iar unii membri ai misiunii au fost acuzaţi de comiterea de abuzuri la adresa populaţiei locale.

Militanţii islamişti au profitat de o serie de insurecţii ale tuaregilor (populaţie nomadică berberă) pentru a prelua controlul asuprea regiunii deşertice din nordul statului Mali.

Franţa şi SUA au trimis trupe în regiunea de vest a Africii pentru a ajuta forţele locale în operaţiunile de combatere a grupărilor militante care activează în această zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici