Mai mulţi oficiali, reţinuţi după explozia din Ucraina, soldată cu 15 morţi

Preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, a declarat că mai mulţi oficiali din cadrul unei companii de distribuţie a gazelor naturale au fost reţinuţi în legătură cu explozia produsă la sfârşitul săptămânii trecute şi soldată cu 15 morţi, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Mai mulţi oficiali, reţinuţi după explozia din Ucraina, soldată cu 15 morţi

Mai mulţi oficiali, reţinuţi după explozia din Ucraina, soldată cu 15 morţi

O serie de explozii au avut loc, sâmbătă, într-o zonă rezidenţială a oraşului Dnipropetrovsk, distrugând parţial un bloc de locuinţe de zece etaje. Deflagraţia a afectat de asemenea mai multe părţi ale blocului şi clădiri vecine.

"Bunurile (...) companiei Dniprohraz au fost puse sub sechestru pentru a asigura plata compensaţiilor pentru pierderile suferite de stat şi cetăţeni", a declarat Iuşcenko într-un discurs televizat.

"O serie de oficiali de rang înalt din cadrul companiei, inginerul-şef şi adjunctul său, au fost reţinuţi sub suspiciunea de neglijenţă în serviciu", a adăugat liderul ucrainean.

Iuşcenko a precizat că bilanţul morţilor a crescut la 15 şi a cerut decretarea, marţi, a unei zile de doliu naţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici