Mai mulţi parlamentari scoţieni cer recunoaşterea internaţională a independenţei Cataloniei

Un grup de parlamentari pro-independenţă din Scoţia au cerut, joi, recunoaşterea internaţională a declaraţiei de independenţă a Cataloniei, punând presiune pe liderul Scoţiei să susţină demersul regiunii catalane, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

507 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi parlamentari scoţieni cer recunoaşterea internaţională a independenţei Cataloniei

Mai mulţi parlamentari scoţieni cer recunoaşterea internaţională a independenţei Cataloniei

Acest grup de parlamentari a înaintat o moţiune către forul legislativ britanic prin care cer ”comunităţii internaţionale să recunoască votul din Parlamentul catalan privind independenţa regiunii”.

21 dintre cei 63 de parlamentari ai Partidului Naţional Scoţian au semnat moţiunea, iar ei solicită Uniunii Europene să ajute regiunea catalană să tracă printr-o perioadă de tranziţie pentru a deveni un stat independent.

Recent, liderul scoţian Nicola Sturgeon a cerut autorităţilor de la Madrid să respecte ”dreptul catalanilor de a-şi decide propriul viitor”. Cu toate acestea, premierul britanic Theresa May i-a tranmis prim-ministrului spaniol Mariano Rajoy că Londra nu va recunpaşte niciodată declaraţia de independenţă a catalanilor.

După ce Parlamentul catalan a adoptat o declaraţie de independenţă, Guvernul spaniol a suspendat autonomia regiunii şi a preluat controlul direct asupra instituţiilor locale, iar la 21 decembrie vor fi organizate alegeri anticipate regionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici