Mai mulţi politicieni europeni consideră că este necesară impunerea unor noi sancţiuni Rusiei

Mai mulţi politicieni europeni de rang înalt au declarat marţi că Uniunea Europeană ia în considerare impunerea unor noi sancţiuni Rusiei, pe fondul escaladării tensiunilor cu Ucraina, relatează site-ul agenţiei Reuters.

492 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi politicieni europeni consideră că este necesară impunerea unor noi sancţiuni Rusiei

Mai mulţi politicieni europeni consideră că este necesară impunerea unor noi sancţiuni Rusiei

Ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 23 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis cancelarului german Angela Merkel, luni, că Moscova este pregătită să ofere mai multe detalii din perspectiva lor. Moscova susţine că Kievul provocat în mod intenţionat conflictul, cu scopul de a declanşa o criză.

Merkel, care a discutat de asemenea cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, a cerut reducerea tensiunilor şi iniţierea unui dialog.

Statele Unite au făcut apel Uniunii Europene să asiste Ucraina în conflictul său cu Rusia.

În acest context, Donald Trump a informat că ar putea anula întrevederea pe care ar fi trebuit să o aibă cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul liderilor din G20, adăugând că "nu este de acord cu agresiunea".

Norbert Roettgen, un aliat politic apropiat al cancelarului Angela Merkel, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să impună sancţiuni mai stricte împotriva Rusiei.

Karin Kneissl, ministrul de Externe al Austriei, a informat că UE va lua în considerare impunerea unor noi sancţiuni după ce va analiza situaţia.

Polonia şi Estonia şi-au exprimat de asemenea susţinerea pentru impunerea unor noi sancţiuni asupra Moscovei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici