Maia Sandu, discuţii la Otawa cu premierul canadian, Justin Trudeau

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, joi, la Otawa, cu premierul Canadei, Justin Trudeau: „Am discutat despre cum Canada ne poate ajuta să devenim mai puternici şi mai rezistenţi în faţa provocărilor din regiunea noastră”.

301 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu, discuţii la Otawa cu premierul canadian, Justin Trudeau

Maia Sandu, discuţii la Otawa cu premierul canadian, Justin Trudeau

„Astăzi (joi - n.r.) la Ottawa l-am salutat pe Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau. Am discutat despre cum putem avansa cooperarea bilaterală şi apăra împreună valorile pe care le împărtăşim. I-am mulţumit Premierului Trudeau pentru susţinerea fermă a guvernului canadian pentru parcursul nostru democratic. Am discutat cu Prim-ministrul Trudeau despre cum Canada ne poate ajuta să devenim mai puternici şi mai rezistenţi în faţa provocărilor din regiunea noastră”, afirmă Maia Sndu.

Ea a menţionat expertiza, instruirile şi asistenţa de care Republica Moldova are nevoie să dezvolte sectorul de apărare şi de securitate naţională.

„Am mulţumit domnului Prim-ministru pentru ajutorul primit anul trecut ca să gestionăm mai bine criza refugiaţilor - Canada co-prezidează, împreună cu Germania, Grupul de lucru privind situaţia umanitară a refugiaţilor de la noi, în cadrul Conferinţelor ministeriale ale Platformei de Sprijin pentru Moldova. La fel, am discutat cum am putea aborda problemele diasporei moldoveneşti din Canada. I-am mulţumit Primului-ministru pentru cuvintele calde cu care a vorbit despre cetăţenii noştri şi activitatea lor din ţara gazdă. Mi-am exprimat recunoştinţa şi pentru sprijinul necondiţionat pe care Canada îl acordă Ucrainei în acest război brutal, iar rezistenţa şi curajul vecinilor noştri ne protejează şi pe noi”, încheie Sandu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici