Maia Sandu, la Kiev: Am văzut cu ochii mei case arse, blocuri distruse de rachete

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu, aflată luni în Kiev, spune că a văzut case arse, blocuri distruse de rachete şi chiar locul unor morminte comune din Bucea. „Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, spune ea.

305 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu, la Kiev: Am văzut cu ochii mei case arse, blocuri distruse de rachete

Maia Sandu, la Kiev: Am văzut cu ochii mei case arse, blocuri distruse de rachete

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu este luni în Ucraina la invitaţia preşedintelui Volodimir Zelenskyy.

Ea spune că a mers în câteva oraşe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război.

„Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine şi grădiniţe făcute ruine de atacurile artileriei ruseşti, în Borodeanka şi Irpin. Am văzut şi locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropaţi zeci de oameni împuşcaţi în timpul ocupaţiei acestui orăşel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte. De patru luni, Ucraina, ţara noastră vecină şi prietenă, trăieşte în război”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ea susţine că Moldova este alături de poporul ucrainean şi că viitorul Ucrainei este în marea familie europeană.

„Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei şi chemăm comunitatea internaţională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga şi pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa şi pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, a adăugat preşedintele Republicii Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
maia sandu,
kiev,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici