Maia Sandu refuză prietenia Rusiei: Suntem europeni şi acest lucru este recunoscut de întreaga UE

Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor, scrie pe Facebook Maia Sandu. „Suntem europeni şi acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, adaugă ea.

529 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu refuză prietenia Rusiei: Suntem europeni şi acest lucru este recunoscut de întreaga UE

Maia Sandu refuză prietenia Rusiei: Suntem europeni şi acest lucru este recunoscut de întreaga UE

„Dragi moldoveni, felicitări! Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor. 27 de şefi de stat şi de guvern ai Uniunii Europene au zis <da> pentru ţara noastră, au zis <da> pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră”, scrie pe Facebook Maia Sandu.

Ea aduagă că „acum doi ani, nimeni nu-şi imagina că în 2023 Comisia Europeană va propune deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova”.

„Succesul de azi este meritul întregii societăţi – al tuturor celor care aleg democraţia şi prosperitatea, care muncesc cu perseverenţă şi răbdare, care au ieşit la vot, au protestat pentru libertate şi nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult. Suntem europeni şi acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, încheie Sandu.

Liderii europeni au decis să înceapă negocierile cu Ucraina şi Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat şeful Consiliului European. Summitul UE a decis să acorde Georgiei statutul de candidat la UE, a declarat preşedintele Consiliului European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sandu,
ue,
negocieri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici