Maia Sandu şi Andrei Năstase, liderii alianţei electorale ACUM din Republica Moldova, susţin că au fost otrăviţi cu mercur

Liderii alianţei electorale ACUM din Republica Moldova au declarat joi că în urma unor investigaţii medicale, au descoperit că au nivele sporite de metale grele în sânge, susţinând că „există suspiciuni rezonabile” că ar fi fost otrăviţi cu mercur, relatează portalul Unimedia.md.

2729 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu şi Andrei Năstase, liderii alianţei electorale ACUM din Republica Moldova, susţin că au fost otrăviţi cu mercur

Liderii alianţei electorale ACUM din Republica Moldova, Maia Sandu şi Andrei Năstase, susţin că au fost otrăviţi cu mercur

Liderii blocului ACUM Platforma DA şi PAS afirmă că, în urma mai multor teste, au fost depistate cantităţi exagerate de metale grele în sânge. Iar medicii spun că o astfel de acumulare nu poate fi explicată în mod natural.

„Sunt nişte lucruri pe care nu putem să le luăm în serios, în contextul atacurilor pe care le comite această guvernare în raport cu cei care le pun în pericol aflarea mai departe la putere”, spun liderii ACUM.

„A fost o perioadă în care am avut probleme de sănătate, am mers şi am făcut teste. Am descoperit că avem un conţinut exagerat de metale grele în sânge şi acest lucru mi s-a întâmplat şi mie, şi domnului Năstase.”, a declarat Sandu.

„Vă spun cu toată certitudinea că suntem ţinta unor atacuri mişeleşti din partea acestei guvernări, care ne doreşte morţi. [...] Ei au atentat la viaţa şi sănătatea noastră prin metale grele. Unul din acele metale este mercurul. La mercur s-a apelat şi împotriva mea şi împotriva Maiei Sandu şi a domnului Machedon şi a unor colegi de ai noştri”, a spus şi Andrei Năstase.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat pro-occidental a negat acuzaţiile şi a declarat că ”acuzaţii ciudate au fost aduse în ultimele zile şi devin din ce în ce mai fantastice. Din nefericire, campaniile electorale din Moldova întrec uneori regulile bunului-simţ”, potrivit agenţiei Reuters.

Duminică, 24 februarie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici