Majoritatea francezilor se opun exportului de arme în ţările implicate în războiul din Yemen

Aproximativ 75% din cetăţenii francezi vor ca preşedintele Emmanuel Macron să oprească exportul de arme în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, care sunt implicate în războiul din Yemen, arată un sondaj publicat luni de institutul YouGov, relatează site-ul agenţiei Reuters.

197 afișări
Imaginea articolului Majoritatea francezilor se opun exportului de arme în ţările implicate în războiul din Yemen

Majoritatea francezilor se opun exportului de arme în ţările implicate în războiul din Yemen

Cele două state fac parte dintr-o coaliţie internaţională care luptă împotriva rebelilor huthi, care controlează majoritatea teritoriului din nord şi capitala Sanaa. Peste 10.000 de persoane au murit în urma conflictului din regiune.

În total, sondajul arată că 88% din francezi sunt de părere că Franţa ar trebui să oprească exportul de amre către toate ţările unde există riscul că ar putea fi folosite împotriva civililor.

Şapte din zece persoane cer guvernului să oprească exportul de arme în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, unde Franţa reprezintă al treilea cel mai mare exportator de armament.

Sondajul arată că 69% din francezi sunt de părere că parlamentul francez ar trebui să aibă un rol mai important în controlarea vânzării de arme.

Raportul a fost aplicat pe 1.026 de persoane cu vârsta peste 18 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici