Malcolm Turnbull, premier australian: Australia vrea un acord de liber schimb cu Marea Britanie cât mai curând posibil după Brexit

Premierul australian Malcolm Turnbull, aflat într-o vizită oficială la Londra, a declarat luni că ţara sa este dispusă să negocieze un acord comercial cu Marea Britanie cât mai curând posibil după ieşirea Regatului Unit din UE, informează BBC News online.

1612 afișări
Imaginea articolului Malcolm Turnbull, premier australian: Australia vrea un acord de liber schimb cu Marea Britanie cât mai curând posibil după Brexit

Malcolm Turnbull, premier australian: Australia vrea un acord de liber schimb cu Marea Britanie cât mai curând posibil după Brexit

La o conferinţă de presă comună cu premierul britanic Theresa May, Turnbull a declarat că Australia "se va mişca pe cât de repede poate acţiona şi Marea Britanie".

Marea Britanie nu poate negocia tratate comerciale cu alte state înainte de finalizarea procedurii Brexit, însă Australia este una din ţările cu care oficiali britanici au început să studieze chestiunile de interes pentru ambele părţi.

Australia şi Marea Britanie au legături comerciale, culturale şi de securitate solide, prin intermediul apartenenţei la Commonwealth, o organizaţie interguvernamentală care reuneşte cele mai multe foste colonii britanice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici