Malcom Turnbull, premierul Australiei, afirmă că Trump îşi pierde timpul criticând presa

Preşedintele american Donald Trump îşi pierde timpul criticând presa pentru relatările acesteia despre noua Administraţie de la Casa Albă, a declarat premierul australian Malcom Turnbull, care a evocat şi exemplul politicianului britanic Winston Churchill, notează Reuters.

668 afișări
Imaginea articolului Malcom Turnbull, premierul Australiei, afirmă că Trump îşi pierde timpul criticând presa

Malcom Turnbull, premierul Australiei, afirmă că Trump îşi pierde timpul criticând presa

Prmierul australian, a cărui relaţie cu Trump a început într-un mod dificil, a afirmat că preşedintele SUA ar trebui să înceteze să se concentreze atât de mult asupra presei.

"Nu prea are sens. Aceasta este presa din zilele noastre şi trebuie să ne transmitem mesajul şi să mulţumim întregii prese pentru atenţia acordată", a declarat Turnbull, care la rândul său se confruntă critici din partea presei australiene în legătură cu modul în care conduce guvernul, a cărui popularitate este în declin.

"Un politician celebru, Winston Churchill, a spus cândva că politicienii care se plâng de ziare sunt ca marinarii care se plâng de ocean", a adăugat Turnbull.

Recent, preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat din nou, în termeni foarte duri, presa americană, acuzând că este "lipsită de onestitate", liderul de la Casa Albă evocând performanţe "incredibile" la început de mandat şi anunţând combaterea în continuare a imigraţiei şi terorismului.

"Din păcate, cea mai mare parte a presei de la Washington DC, New York şi Los Angeles nu scrie pentru oameni, ci pentru interese particulare ale unui sistem defect. Presa a devenit atât de lipsită de onestitate încât dacă nu vorbim despre acest lucru facem un mare deserviciu poporului american", a afirmat Donald Trump, potrivit cotidianului The Washington Post.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici