Mama preşedintelui Lech Kaczynski încă nu ştie că fiul ei a murit

Mama preşedintelui polonez Lech Kaczynski nu ştie, la cinci zile de la prăbuşirea aeronavei prezidenţiale, că fiul său a murit, a declarat miercuri eurodeputatul Adam Bielan, un colaborator apropiat al fraţilor Kaczynski.

56 afișări
Imaginea articolului Mama preşedintelui Lech Kaczynski încă nu ştie că fiul ei a murit

Mama preşedintelui Lech Kaczynski încă nu ştie că fiul ei a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mama sa nu ştie nimic încă", a declarat Bielan pentru postul de televiziune TVN 24 "în timp ce preşedintele o vizita în fiecare zi la spital".

Jadwiga Kaczynska, în vârstă de 84 de ani, este internată de mai mult de o lună în spital şi se află într-o stare de sănătate "gravă", potrivit medicilor săi.

După accident, "Jaroslaw Kaczynski petrece zilnic mai multe ore la spital alături de mama sa. Înainte, aceştia se duceau cu schimbul", a declarat Bielan.

Tabloidul polonez Super Express, care l-a citat pe Bielan, afirmă că mama preşedintelui polonez l-a întrebat pe Jaroslaw dacă Lech s-a întors. Potrivit cotidianului, el le-a interzis angajaţilor spitalului să o informeze pe Jadwiga Kaczynska despre accident.

Într-un fel, mama fraţilor gemeni i-a salvat viaţa lui Jaroslaw Kaczynski, născut cu 45 de minute înaintea fratelui său.

În ultimele săptămâni, ei au venit pe rând pentru a o veghea la marginea patului. Jaroslaw nu a putut să se deplaseze sâmbătă la Katin la comemorarea a 70 de ani de la masacrarea ofiţerilor polonezi, pentru că mergea Lech.

Preşedintele şi soţia sa au murit sâmbătă din cauza prăbuşirii aeronavei prezidenţiale în localitatea Smolensk din vestul Rusiei, alături de numeroşi reprezentanţi politici şi militari polonezi.

Aceştia urmau să participe la ceremoniile de comemorare a 70 de ani de la masacrarea a 22.000 de ofiţeri polonezi de către poliţa sovietică.

Cuplul prezidenţial va fi înmormântat duminică în cripta catedralei Castelului Wawel din Cracovia, fosta capitală a Poloniei, în prezenţa unor lideri din lumea întreagă, dintre care preşedintele american Barack Obama şi cel rus Dmitri Medvedev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici