Mama Sofiei Sapega, iubita jurnalistului Roman Protasevich, strigăte de ajutor: „Este încă un copil. Un student normal. Sunt sigură că e o greşeală."

  • Sofia Sapega se afla împreună cu iubitul ei, Roman Protasevich când avionul a aterizat forţat în Minsk.
  • După aterizare, cei doi au fost arestaţi. Tânăra este reţinută pentru două luni.
  • „Sunt gata să implor pe oricine pentru ajutor, astfel încât viaţa copilului meu să nu păţească nimic”, spune mama fetei.
  • Sofia Sapega are de 23 de ani, s-a născut în Rusia.
  • Sofia, care a început o relaţie cu Roman Protasevich în urmă cu şase luni, mergea la Vilnius pentru a-şi susţine teza de masterat la Universitatea Europeană de Ştiinţe Umane, acolo unde studiază dreptul internaţional.
1571 afișări
Imaginea articolului Mama Sofiei Sapega, iubita jurnalistului Roman Protasevich, strigăte de ajutor: „Este încă un copil. Un student normal. Sunt sigură că e o greşeală."

Sofia Sapega (stânga) şi mama ei. Sursă foto: BBC

Sofia Sapega se afla împreună cu iubitul ei, Roman Protasevich la bordul avionului Ryanair 4978 de la Atena la Vilnius când avionul a aterizat forţat în Minsk, relatează BBC.

După aterizare, cei doi au fost arestaţi.

CITEŞTE AICICine este Roman Protaşevici, contestatarul din Belarus al preşedintelui Lukaşenko, arestat după deturnarea avionului Ryanair

„Nu am crezut că ar fi putut să ni se întâmple aşa ceva nouă sau fiicei noastre”, spune Dudich Sapega, mama fetei, cu ochii plini de lacrimi.

Ultimul lucru pe care l-a auzit de la fiica ei a fost un mesaj text cu un singur cuvânt, „Mama”, înainte ca telefonul să se descarce.

„Sunt gata să implor pe oricine pentru ajutor, astfel încât viaţa copilului meu să nu păţească nimic”, spune mama fetei.

Sapega, în vârstă de 23 de ani, a fost arestată preventiv timp de două luni.

CITEŞTE AICI: Iubita lui Roman Protasevich a fost arestată. Universitatea Europeană de Ştiinţe Umane condamnă reţinerea tinerei: „Condiţii nefondate”

„Nu înţeleg de ce a fost reţinută fiica mea”, spune Dudich. „Pur şi simplu îşi trăieşte viaţa ca o tânără normală - studiază, se distrează şi se îndrăgosteşte. Nimeni nu a interzis asta, nu-i aşa?

Rudele nu au voie să o viziteze, aşa că tot ce a văzut Dudich este un videoclip în care mărturiseşte că a publicat datele personale ale forţelor de securitate din Belarus.

A fost profund supărată când şi-a văzut fiica aflată în pericol şi este sigură că vorbeşte sub constrângere. Sofia este vizibil agitată şi se priveşte în tavan când vorbeşte,  ceea ce Anna Dudich spune că nu este deloc normal pentru ea.

Ea poveşteşte că fiica ei, care s-a născut în Rusia, nu este activist şi nici măcar nu s-a alăturat protestelor de anul trecut după alegerile prezidenţiale. Ea a plecat în Vilnius în Lituania în august.

Dudich crede că fiica ei a fost arestată doar datorită legăturii sale cu Roman Protasevich, cu care a început să se întâlnească acum aproximativ şase luni.

CITEŞTE ŞI: Preşedintele Belarusului, Lukaşenco, declaraţii în faţa premierului şi Guvernului: Anunţul despre bomba în avion a venit din Elveţia

CITEŞTE ŞI: Noi sancţiuni impuse de UE după aterizarea forţată la Minsk. Liniile aeriene europene nu vor mai tranzita Belarusul

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici