Mamele ruşilor trimişi pe front se revoltă: ce i-au transmis lui Putin

Mamele şi soţiile celor mobilizaţi în regiunea Doneţk spun că rudele lor sunt deja pe front de un an: nu au permisie, în ciuda rănilor, şi sunt trimişi la atac.

35624 afișări
Imaginea articolului Mamele ruşilor trimişi pe front se revoltă: ce i-au transmis lui Putin

Potrivit femeilor, recent militarii au scris un refuz de a servi şi pentru asta au fost trimişi în temniţe. Rudele militarilor din regimentul 117 spun că soţii şi copiii lor au fost mobilizaţi în urmă cu un an. În Donbas, mobilizarea începuse cu cinci zile înainte de cea lansată de Putin.

Timp de câteva zile, bărbaţii au fost antrenaţi să servească pe linia a 2-a şi a 3-a, dar în cele din urmă militarii au ajuns chiar în prima linie, fără pregătire şi sprijin adecvat. De atunci, mobilizaţilor nu li s-a acordat niciodată concediu, deşi mulţi militari sunt bolnavi sau răniţi.

Femeile vorbesc şi despre „ordinele penale” ale comandamentului, de exemplu, când bărbaţii sunt trimişi la „recunoaştere în forţă” sub foc de artilerie şi drone. Cei mobilizaţi riscă 15 ani de închisoare pentru dezertare. „Nu mai au putere. Un an întreg au trăit în frig pe câmpuri, la o temperatură de -10. Nici măcar nu au arme”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici