Manevre cu muniţie reală: Coreea de Nord a tras aproximativ 100 de obuze către mare, fără să atingă teritoriul sud-coreean

Coreea de Nord a tras aproximativ 100 de obuze către mare, luni, în cursul unor manevre cu muniţie reală, în apropiere de frontiera maritimă cu Sudul, exerciţii militare care au loc în urma efectuării mai multor teste de rachete.

2372 afișări
Imaginea articolului Manevre cu muniţie reală: Coreea de Nord a tras aproximativ 100 de obuze către mare, fără să atingă teritoriul sud-coreean

Coreea de Nord a tras aproximativ 100 de obuze către mare, fără să atingă teritoriul sud-coreean (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Manevrele au început aproape de prânz şi au fost efectuate de către unităţi militare situate în extremitatea estică a zonei demilitarizate - care, în pofida numelui, este una dintre fâşiile de pământ cele mai înarmate din lume - dintre cele două ţări, a anunţat şeful Statului Major sud-coreean.

Tirurile au durat aproximativ 30 de minute şi au fost trase aproximativ 100 de obuze cu o rază de aproximativ 50 de kilometri. Ele au căzut la nord de linia de demarcaţie intercoreeană.

Forţele sud-coreene sunt în alertă, în urma unei serii de tiruri de testare a unor rachete cu rază scurtă de acţiune efectuate de către nord-coreeni în ultimele săptămâni. Rezoluţii ONU interzic Phenianului să efectueze tiruri de rachete.

"Exerciţiile de astăzi (luni) sunt interpretate ca o demonstraţie de forţă care ne este adresată", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării.

Coreea de Nord efectuează frecvent tiruri de rachetă sau exerciţii militare, pentru a-şi sublinia nemulţumirea. Coreea de Sud se pregăteşte să înceapă pe 16 iulie manevre comune cu aliatul său american.

Tirurile de rachete de acum câteva săptămâni erau un mijloc de protest faţă de vizita preşedintelui chinez Xi Jinping la Seul, considerată prioritară faţă de o eventuală vizită la Phenian, în contextul în care Beijingul este aliatul tradiţional al regimului nord-coreean şi singurul susţinător economic al acestuia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici