Manifestanţii continuă să protesteze în număr mare în piaţa Tahrir din Cairo - VIDEO

Manifestanţii care cer plecarea preşedintelui egiptean Hosni Mubarak se aflau în continuare în număr mare, joi, în piaţa Tahrir din Cairo, în pofida ameninţării că armata ar putea interveni în caz de "haos".

34 afișări
Imaginea articolului Manifestanţii continuă să protesteze în număr mare în piaţa Tahrir din Cairo - VIDEO

Manifestanţii continuă să protesteze în număr mare în piaţa Tahrir din Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Joi dimineaţa, protestatarii scandau "Poporul vrea înlăturarea regimului", laitmotiv al contestării fără precedent a lui Mubarak, aflat la putere de aproape 30 de ani.

"Alaa (fiul cel mare al preşedintelui), spune-i tatălui tău că un sfert de secol îi ajunge!", scandau ei. Mulţi purtau fotografii ale "martirilor" decedaţi în timpul violenţelor soldate cu 300 de morţi, potrivit ONU şi Human Rights Watch, de la începutul mişcării.

Noi corturi au fost instalate în această piaţă situată în centrul Cairo şi devenită simbolul mişcării populare declanşate la 25 ianuarie şi ocupată zi şi noapte din 28 ianuarie de către manifestanţi, a constatat un fotograf al AFP.

Tancurile armatei erau în continuare pe poziţii în apropierea Muzeului egiptean, situat în vecinătatea pieţei.

Sute de manifestanţi au încercuit miercuri Parlamentul şi sediul Guvernului din Cairo, situate faţă în faţă. Protestatarii au petrecut noaptea pe cele două trotuare ale străzii care duce la Parlament, în corturi din plastic.

Joi, cele două intrări de pe strada care duce la Parlament au fost blocate.

"Nu lui (Omar) Suleiman (vicepreşedintele)!", "Nu agenţilor americani", "Nu spionilor israelieni", "Jos Mubarak", scandau ei.

"Dacă nu vom muri aici, vom muri în închisoare. Prefer să mor aici", a declarat pentru AFP Attiya Abou El-Ela, un absolvent de facultate în vârstă de 24 de ani, şomer.

Marţi, înăsprindu-şi tonul faţă de manifestanţi, ministrul de Externe Ahmed Abul Gheit a avertizat că armata va interveni "în caz de haos pentru a lua lucrurile în mâini".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici