VIDEO | Protest la Roma. Mii de italieni de orientare extremă dreapta şi-au manifestat sprijinul pentru Matteo Salvini

Mii de italieni s-au adunat sâmbătă în capitala Italiei, promovând mesaje precum „mândria Italiei”, în cadrul manifestaţiei planificată de la sfârşitul lunii august, când Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, a fost exclus din Guvernul de la Roma, scrie cotidianul The Guardian.

1106 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Protest la Roma. Mii de italieni de orientare extremă dreapta şi-au manifestat sprijinul pentru Matteo Salvini

Protest la Roma. Mii de italieni de orientare extremă dreapta şi-au manifestat sprijinul pentru Matteo Salvini

Mii de italieni au descins în Roma în cadrul unei adunări de protest, catalogate ca promovând ideologia de extremă dreapta, exprimând mesaje ce aminteau de perioada fascistă.

În pofida prezenţei, în cadrul mulţimii de oameni, a militanţilor membri ai grupului neo-fascist, CasaPound, Salvini a insistat asupra „păcii şi frumuseţii” evenimentului. „Nu va fi nicio furie aici, în această după-amiază”; „Le spun asta, în mod special, prietenilor jurnalişti. Asta reprezintă o Italie care funcţionează, adevărata Italie”, a declarat, vineri, Matteo Salvini.

 

 

 

Oficialul italian a declarat, în mod ironic, că manifestaţia îi prezintă pe „fascişti, rasişti şi oamenii din Venus”, răspunzând la criticile privind participarea formaţiuni CasaPound.

Salvini se afla alături de Giorgia Meloni, lideri al partidului de extremă dreapta Fraţii Italiei şi de Silvio Berlusconi, aflat la ce de-al patrulea mandat de premier al Italiei şi lider al partidului Forza Italia.Cei trei lideri au reactivat coaliţia în semn de unitate împotriva actualului Guvern, de orientare stângistă.

„Suntem aici să spunem 'nu' celei mai stângiste guvernări din istorie”, a transmis Silvio Berlusconi. Similar, Giorgia Meloni a declarat că: „Suveranitatea aparţine oamenilor. Vom fi o opoziţie puternică şi nu vom lăsa acest Guvern (să guverneze, n.red.)”.

Foto: Hepta

Taguri:
italia,
protest,
guvern

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici