Manifestaţie la Atena, în urma eşecului Guvernului în faţa incendiilor

Sute de greci au manifestat în tăcere vineri, la Atena, pentru a condamna eşecul Guvernului în faţa incendiilor care au distrus una dintre ultimele păduri din apropierea capitalei şi zeci de case.

13 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie la Atena, în urma eşecului Guvernului în faţa incendiilor

Manifestaţie la Atena, în urma eşecului Guvernului în faţa incendiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestaţie la Atena, în urma eşecului Guvernului în faţa incendiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ o mie de protestatari, majoritatea îmbrăcaţi în negru, s-au adunat în faţa Parlamentului pentru a-şi manifesta furia în faţa unui Guvern care nu a reuşit să facă faţă nici unei catastrofe similare din 2007.

"Cenuşă, mită, maşini şi ciment: acestea sunt valorile civilizaţiei noastre", se putea citi pe o banderolă purtată de manifestanţi, care au răspuns unui apel al utilizatorilor de bloguri.

Incendii violente au devastat regiunea Atenei de vinerea până marţea trecută. Peste 200 de case au fost distruse şi peste 21.000 de hectare de pădure mistuite.

În vara lui 2007, incendiile grave s-au soldat cu moartea a 77 de persoane în această ţară. Presa a acuzat atunci Guvernul de incompetenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici