Manifestaţie la Roma împotriva lui Silvio Berlusconi şi a glumei sale homofobe

Aproximativ 100 de manifestanţi s-au reunit marţi seara la Roma în apropiere de reşedinţa premierului Silvio Berlusconi, care a declarat în cursul zilei că "este mai bine să îţi placă fetele frumoase decât să fii homosexual".

14 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie la Roma împotriva lui Silvio Berlusconi şi a glumei sale homofobe

Manifestaţie la Roma împotriva lui Silvio Berlusconi şi a glumei sale homofobe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ruşine, ruşine" şi "demisia", au strigat manifestanţii, reuniţi la apelul partidelor politice de opoziţie şi al mişcărilor homosexualilor.

"Mai bine să fii gay decât Berlusconi", "Nu sunt gay, dar mă simt ofensat", se putea citi pe pancarte, potrivit agenţiei italiene Ansa.

Aproximativ 20 de manifestanţi au defilat timp de un sfert de oră într-un pasaj pietonal, lăsând doar un spaţiu îngust pentru autobuze şi maşini şi încetinind traficul în mod semnificativ.

"Să faceţi bunga bunga, cu (Ignazio) La Russa", ministrul Apărării, au strigat unii, făcând aluzie la o glumă mai puţin rafinată, dar aparent apreciată de şeful Guvernului, cu privire la practicile sexuale ale unui presupus trib african.

Mulţi dintre ei au amintit că în această zi se împlinesc 35 de ani de la asasinarea regizorului homosexual Pier Paolo Pasolini şi au adus o pancartă pe care se putea citi una dintre frazele rostite de el: "a păcătui nu înseamnă a face rău, dar a nu face bine înseamnă a păcătui".

Berlusconi, implicat în scandalul "Rubygate", de la numele tinerei care a participat, în schimbul unei remuneraţii, în timp ce era minoră, la mai multe petreceri organizate în reşedinţa lui din Arcore, în apropiere de Milano, a făcut aceste declaraţii în timp ce vizita salonul de motociclism din nordul Italiei.

El a recunoscut, cu jumătate de gură, că a sunat la prefectura din Milano pentru a cere eliberarea tinerei marocane, al cărei nume real este Karima el Mahroug, acuzată de furt, afirmând că a acţionat din solidaritate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici