Manifestaţie tensionată la Madrid împotriva reducerilor bugetare în domeniul sănătăţii

Mii de manifestanţi s-au adunat miercuri într-o atmosferă tensionată în faţa Adunării regionale de la Madrid pentru a protesta faţă de reducerile bugetare din domeniul sănătăţii publice prevăzute de guvernul regional conservator.

122 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie tensionată la Madrid împotriva reducerilor bugetare în domeniul sănătăţii

Manifestaţie tensionată la Madrid împotriva reducerilor bugetare în domeniul sănătăţii

Strigând "Este furt, nu reduceri" şi "Ruşine!" în zgomotul asurzitor provocat de fluiere, medici, infirmiere şi pacienţi s-au confruntat cu poliţiştii timp de peste o oră.

O pancartă denunţa "reducerile criminale din sănătatea publică".

Poliţia a dispersat în final manifestanţii.

În acest timp, deputaţii regionali dezbăteau bugetul pe 2013 care prevede mai ales privatizarea a şase spitale şi 27 de dispensare din regiune cu scopul de a economisi peste 500 de milioane euro.

"Vrem să le demonstrăm că sănătatea poate fi finanţată altfel", a explicat Elena Moral, o îngrijitoare în vârstă de 47 de ani.

Medicii şi infirmierele madrilene au sporit acţiunile de protest însoţite de greve în anumite centre spitaliceşti, după anunţul acestui plan de economii care se adaugă celui anunţat deja de guvernul spaniol.

Angajat într-o cursă istorică de austeritate, guvernul lui Mariano Rajoy vrea să economisească şapte miliarde de euro în domeniul sănătăţii, un efort care are consecinţe asupra finanţelor regiunilor care se ocupă de bugetul acestui domeniu.

Duminică, zeci de mii de manifestanţi au defilat plecând din faţa a mai multe spitale din capitala spaniolă pentru a se aduna în centrul oraşului în celebra piaţă Puerta del Sol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici