Manifestaţie violentă a militanţilor de extremă-dreapta în nordul Cehiei

Zeci de manifestanţi de extremă-dreapta au provocat incidente violente luni seara într-un oraş din nordul Republicii Cehe, unde au organizat o demonstraţie împotriva comunităţii rome, relatează AFP.

13 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie violentă a militanţilor de extremă-dreapta în nordul Cehiei

Manifestaţie violentă a militanţilor de extremă-dreapta în nordul Cehiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Confruntările între manifestanţi şi poliţie s-au soldat cu rănirea a 14 persoane - şapte demonstranţi şi şapte poliţişti.

Aproximativ 500 de demonstranţi din Partidul Muncitorilor (DS, de extremă-dreapta) s-au adunat luni după-amiază în centrul oraşului Litvinov, situat la aproximativ 100 de kilometri nord de Praga.

După o serie de discursuri ostile la adresa romilor şi a guvernului, manifestanţii i-au atacat pe cei aproximativ 1.000 de poliţişti care le blocau trecerea pentru a-i împiedica să ajungă în cartierul rom Janov.

Forţele de ordine au recurs la tunuri cu apă şi gaze lacrimogene, în timp ce manifestanţii au aruncat cu pietre din pavaj şi bombe incendiare către poliţişti, incendiind o maşină de poliţie.

Agenţia naţională cehă a anunţat că aproximativ 15 manifestanţi au fost reţinuţi în urma incidentelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici