Manifestaţii de amploare în Columbia şi în lume, pentru eliberarea ostaticilor

Columbienii urmează să protesteze duminică, de Ziua naţională a Columbiei, pentru a cere eliberarea celor aproximativ 3.000 de conaţionali luaţi ostatici, în timp ce zeci de manifestaţii de susţinere vor fi organizate în lume.

18 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii de amploare în Columbia şi în lume, pentru eliberarea ostaticilor

Preşedintele Columbiei, Alvaro Uribe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit autorităţilor, sute de mii de manifestanţi vor defila pe străzile oraşelor columbiene, precum şi în cele 80 de oraşe din lume, printre care şi Paris, unde este organizat un concert în prezenţa fostei ostatice a gherilei FARC, Ingrid Betancourt.

O ceremonie oficială se va desfăşura şi la Leticia, o localitate frontalieră cu Peru şi Brazilia, unde va avea loc şi o paradă militară pentru sărbătorirea independenţei Columbiei (colonie spaniolă până în 1810).

Imnul naţional va fi interpretat de solista Shakira, în prezenţa preşedinţilor Alan Garcia (Peru), Luiz Inacio da Silva (Brazilia) şi Alvaro Uribe (Columbia).

La Bogota, manifestanţii, îmbrăcaţi în alb, se vor aduna în piaţa Bolivar din centrul capitalei.

Organizatorii speră să reunească peste patru milioane de persoane, mobilizate pe tema "eliberaţi (ostaticii) acum".

Autorităţile şi presa lansează de săptămâna trecută apelul la mobilizare.

Potrivit estimărilor, numărul de ostatici aflaţi în mâinile FARC ar fi între 350 şi 700, în timp ce peste 2.000 ar fi reţinuţi de Armata pentru eliberare naţională (ELN), grupări paramilitare (miliţii de extremă-dreapta) şi grupări mafiote.

Manifestaţii vor fi organizate în paralel în 26 de oraşe din American Latină, 20 de oraşe europene, şase asiatice, 27 de oraşe americane şi patru canadiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici