Manifestaţii în 130 de oraşe din Franţa şi Europa împotriva politicii privind romii

Mai multe manifestaţii vor fi organizate sâmbătă în 130 de oraşe din Franţa şi din Europa, pentru a denunţa "xenofobia" Guvernului francez împotriva romilor, cu participarea a numeroase asociaţii, sindicate şi partide politice, relatează Euronews.

161 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii în 130 de oraşe din Franţa şi Europa împotriva politicii privind romii

Manifestaţii în 130 de oraşe din Franţa şi Europa împotriva politicii privind romii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestaţiile se vor desfăşura în peste 130 de oraşe din Franţa şi în faţa ambasadelor franceze din mai multe state ale Uniunii Europene, pentru a protesta în special faţă de înăsprirea politicii Franţei privind romii români şi bulgari, cetăţeni europeni. "În faţa xenofobiei şi politicii stâlpului infamiei: libertate, egalitate, fraternitate", se poate citi în apelul la mobilizare.

La Paris, ziua de mobilizare va începe la ora 11.00 (12.00, ora României), în apropierea Ministerului Imigraţiei, după care manifestaţia va porni la ora 14.00 (15.00, ora României) din piaţa Republicii, potrivit AFP.

Zeci de organizaţii vor fi prezente, între care numeroase asociaţii precum Emmaus, Droit au logement (Drept la locuinţă) sau Attac şi Mrap (Mişcarea împotriva rasismului şi pentru prietenia între popoare). De asemenea vor participa şi organizaţii sindicale (CGT, CFDT, FSU) şi partide de stânga, reprezentate de personalităţi precum Olivier Besancenot, Bertrand Delanoe, Cecile Duflot şi Jean-Luc Melenchon.

Aproximativ 15 lideri ai Partidului Socialist vor fi prezenţi, printre care preşedintele regiunii Ile-de-France, Jean-Paul Huchon, deputatul Arnaud Montebourg şi purtătorul de cuvânt Benoit Hamon.

Potrivit cotidianului Le Monde, vor fi organizate manifestaţii în faţa ambasadelor din mai multe capitale europene, precum Roma, Madrid, Londra, Lisabona, Budapesta, Bucureşti şi Nicosia, la apelul Reţelei europene împotriva rasismului (ENAR).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici