Manifestaţii la Ankara împotriva autorizării vălului islamic în universităţi

Zeci de mii de persoane s-au adunat sâmbătă la Ankara, pentru a manifesta împotriva autorizării vălului islamic în universităţi.

2 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii la Ankara împotriva autorizării vălului islamic în universităţi

Manifestaţii la Ankara împotriva autorizării vălului islamic în universităţi

"Turcia este laică şi va rămâne laică", au scandat protestatarii, care s-au adunat într-o piaţă din centrul oraşului, în timp ce Parlamentul turc vota pentru adoptarea unui amendament constituţional care permite portul vălului islamic în universităţi.

Un reprezentant al poliţiei a estimat la cel puţin 100.000 numărul manifestanţilor, adunaţi la apelul a peste 70 de sindicate şi organizaţii neguvernamentale, inclusiv asociaţii feministe.

La începutul lunii februarie, 125.000 de persoane au manifestat la Ankara împotriva renunţării la interdicţia de a purta văl islamic în universităţi, măsură prezentată de guvern drept o reformă necesară în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Legalizarea portului vălului islamic în universităţi este combătută vehement de apărătorii fundamentelor laice ale Turciei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici