Manifestaţii simultane, marţi, în 70 de oraşe ale Europei, împotriva lui Aleksandr Lukaşenko

Mai multe maifestaţii simultane vor avea loc în 70 de oraşe din Europa în noaptea de marţi spre miercuri, pentru a denunţa "ultima dictatură a Europei", la doi ani după realegerea preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, a anunţat o asociaţie proeuropeană.

14 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii simultane, marţi,  în 70 de oraşe ale Europei, împotriva lui Aleksandr Lukaşenko

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko

"(Locuitorii din) peste 70 de oraşe ale Europei, de la Tromso (în Norvegia, n. red.) la Istanbul şi Porto la Kaunas (Lituania, n. red.), vor manifesta împotriva dictaturii nedrepte a lui Lukaşenko, în noaptea de 18 martie", a anunţat luni Asociaţia Tinerii Federalişti Europeni, într-un comunicat.

Manifestanţi de pe întreg continentul vor lega la gură statuile, simbolizând astfel încălcarea dreptului la liberă exprimare, aşa cum este cazul numeroşilor cetăţeni belaruşi şi ai liderilor mişcărilor democratice de opoziţie, mai scrie în comunicat.

Manifestaţiile marchează împlinirea a doi ani de la realegerea preşedintelui belarus, la 19 martie 2006. Scrutinul a fost calificat de Uniunea Europeană drept "neconform cu normele internaţionale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici